This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Nyheter

Altura förvärvar nytt äldreboende i Göteborg

december 9, 2019

Ett nytt äldreboende ska utvecklas i Kvibergs Ängar i nordöstra Göteborg,
där Altura blir ägare. Fastigheten förvärvas från Skanska som står för utvecklingen. Boendet ska inrymma 77 lägenheter och kommer att ha ett stort hållbarhetsfokus med en solcellsanläggning på taket. I april 2021 är inflytt planerad för vårdaktören Vardaga som ska bedriva äldreomsorg i fastigheten.

Det står nu klart att Altura förvärvar en blivande fastighet av Skanska. Förvärvet är Alturas andra samarbete med Skanska och det framtida äldreboendet kommer att vara beläget i Kvibergs Ängar i Göteborg. Fastigheten som blir 5 000 kvadratmeter stor ska bestå av
77 lägenheter och kommer att ha ett tydligt hållbarhetsfokus. Bland annat ska en solcellsanläggning installeras på taket och målsättningen är att fastigheten ska LEED
Gold-certifieras.

Vårdaktören Vardaga kommer att bedriva äldreomsorg i fastigheten och flyttar in verksamheten i april 2021 då äldreboendet planeras vara färdigställt.

”Vi är mycket glada över att vårt goda samarbete med Skanska fortsätter. De har gjort ett gediget arbete för att utveckla Kvibergs Ängar till ett bostadsområde där både social och miljömässig hållbarhet prioriteras. Att stor vikt lagts vid att främja trygghet i området är något som Altura värdesätter och något som även kommer att genomsyra det nya äldreboendet”, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Kvibergs Ängar är ett område i nordöstra Göteborg som karakteriseras av grönområden och ett rikt utbud av motionsmöjligheter. Skanska har sedan många är tillbaka varit drivande i arbetet att omvandla det tidigare regementsområdet till främst bostäder. Tillsammans med arkitekter, experter och byggherrar har Skanska gjort en omfattande genomlysning av området där bland annat fastigheternas belysning, fönsterplacering och möjliga aktivitetsområden ska bidra till en ökad trygghet.

”Att bidra till utvecklingen av Kvibergs Ängar är något som vi på Skanska är mycket stolta över. I omvandlingen av området lägger vi stor vikt vid att bostadsområdet ska bli långsiktigt hållbart, både miljömässigt och socialt. Detta är vårt andra samarbete med Altura, en aktör som vi ser kommer att bevara och vidareutveckla de värden vi vill ska genomsyra området. Därför är det roligt att de nu förvärvar en kommande fastighet med hög miljömässig standard som uppförs i hjärtat av ett tryggt och grönt område”, säger Charlotte Adlerton Gadd, affärsutvecklare på Skanska.

För ytterligare information kontakta:
Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling, Altura
E-mail: dorotea.stellmacht@alturafastigheter.se
Telefon: +46 709 46 85 97

Charlotte Adlerton Gadd, affärsutvecklare, Skanska
E-mail: charlotte.adlertongadd@skanska.se
Telefon: +46 76 854 66 42


Ämnen