This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Nyheter

Altura och Drevviken utvecklar äldreboende i Skåne

maj 24, 2019

Altura kliver in i skånska Löddeköpinge för att tillsammans med Drevviken utveckla morgondagens vård- och omsorgsboende. I enlighet med Alturas strategi ska fastigheten ha en nära anknytning till naturen, något som enligt forskning ska främja välbefinnande.

Villa Fridsbo heter äldreboendet som Altura ska utveckla i Löddeköpinge tillsammans med Drevviken. Aktörerna delar viljan att utveckla nästa generations äldreboende och detta projekt är det fjärde samarbetet mellan parterna. I linje med Alturas strategi kommer fastigheten att kännetecknas av hög kvalitet och hemlika miljöer som främjar social interaktion och gemenskap. Detaljplanen vann laga kraft i maj 2019. Fastigheten ska rymma 60 lägenheter och beräknas stå färdig år 2021. Vårdaktören Vardaga har skrivit på ett 15-årigt hyresavtal med Altura och flyttar in så snart äldreboendet har färdigställts.

”Våra äldreboenden ska alltid främja välbefinnandet hos såväl boende som hos anhöriga och personal. Det åstadkommer vi genom att använda oss av forskning om hur fastighetsutvecklingen optimeras för att skapa en hemtrevlig känsla. Det är glädjande att ha Drevviken som samarbetspartner då våra koncept sammanfaller väl”, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Harmoni året runt
De boende på Villa Fridsbo kommer att kunna njuta av en kvalitativ tillvaro både inom- och utomhus. Den stora trädgården med stensatt uteplats och växthus kommer möjliggöra för trivsamma vistelser utomhus. I fastighetens gemensamma utrymmen kommer de boende kunna ta del av flera innovativa lösningar som bidrar till en ökad social interaktion.

Det här är ett projekt med höga ambitioner, helt i linje med det vi vill skapa i vårt samarbete med Altura. Det blir ett lika trevligt som välplanerat boende med en inbjudande och tilltagen trädgård. Med detta fastighetsprojekt vill vi tillsammans med Altura sätta standarden för morgondagens äldreboenden”, säger Mårten Reveny, representant på Drevviken. 

För ytterligare information kontakta:
Dorotea Stellmach, Ansvarig för konceptutveckling, Altura
E-mail: dorotea.stellmacht@alturafastigheter.se
Telefon: +46 709 46 85 97

Mårten Reveny, Drevviken
E-mail: marten@drevvikens.se
Telefon: +46 707 21 82 05


Ämnen