This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Nyheter

Byggstart för Alturas äldreboende i Huddinge

september 10, 2019

Idag togs första spadtaget för det nya äldreboendet i Huddinge som Altura utvecklar tillsammans med SHH Bostad och Balder Storstad. Boendet ska innefatta 79 lägenheter och kommer att ägas långsiktigt och förvaltas av Altura. Attendo ska bedriva äldreomsorg i fastigheten och inflyttningen är beräknad till oktober 2021.

Äldreboendet kommer att vara beläget i Solhagaparken i Masmo, Huddinge, söder om Stockholm. Altura blir långsiktig ägare och förvaltare av fastigheten och Attendo har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Det första spadtaget togs idag av representanter från Altura, SHH Bostad, Balder Storstad, Attendo och Huddinge kommun.

”Vi är mycket stolta över att det första spadtaget för äldreboendet nu är taget. Projektet är en viktig milstolpe i vårt arbete med att skapa nästa generations högkvalitativa äldreboenden för att möta ett ökat behov. Samarbetet med SHH, Balder och Huddinge kommun har präglats av en samsyn kring vikten av att fler moderna äldreboenden utvecklas och det är roligt att vi äntligen är igång”, säger Carl-Adam von Schéele på Altura.

Boendet i Masmo kommer att byggas i linje med Alturas vision för nästa generations äldreboende. Fastighetens utformning ska främja social interaktion och gemenskap genom öppna knutpunkter och gröna, uppvärmda utemiljöer.

”Vi välkomnar byggstarten av ett projekt som möter det växande behovet av äldreboendeplatser som vi, liksom många andra kommuner, står inför. I en snabbväxande kommun som Huddinge är det viktigt att det finns trivsamma och moderna boenden för livets alla skeden, något det här projektet positivt bidrar till”, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

För ytterligare information kontakta:
Carl-Adam Schéele, Affärsutveckling, Altura
E-mail: carl-adam@alturafastigheter.se
Telefon: +46 702 714 331


Ämnen