This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Nyheter

Kjell Stenudd ansluter till Altura: ”Min ambition är att göra skillnad för äldre på riktigt”

juni 20, 2019

Nu stärker fastighetspartnern Altura upp med en nyckelrekrytering. Med höga ambitioner för framtidens äldreboenden kliver Kjell Stenudd in som ansvarig för bolagets affärsutveckling. Med sig till Altura har han många års erfarenhet av att starta, driva och utveckla verksamheter inom vård, omsorg och dess fastigheter.

Alturas vision är att tillgodose det växande behovet av kvalitativa äldreboenden i Norden.

En vision som delas av entreprenören Kjell Stenudd. Nu ska han ansvara för affärsutveckling på Altura som utvecklar, förvaltar och långsiktigt äger äldreboenden.

Kjell Stenudd grundade omsorgsaktören Team Vårdpilen AB som senare förvärvades av Aleris. Han arbetade sedan med affärsutveckling inom Aleris och Vectura. Stenudd har en MBA från Probana Business School, läst Business Management på IHM Business School och marknadsföring på Företagsuniversitetet.

”För att nå Alturas mål att förse våra äldre med bästa möjliga äldreboenden behöver vi handlingskraftiga människor som tänker stort och har hjärtat på rätt ställe. Det har vi hittat i Kjell. Han har gedigen erfarenhet, hög kompetens och framförallt ett driv som vi värdesätter på Altura, säger Stefan Wallander, VD för NREP Sverige.

Kjell Stenudds bakgrund har gett honom goda insikter i såväl vårdbranschen som bolagsbyggande. Erfarenheter som passar väl hos Altura som vill möta behovet på marknaden för vård- och omsorgsboenden. Men även bolagets värderingar var en prioritet för Stenudd.

”Min ambition är att göra skillnad för äldre på riktigt och Alturas värderingar går i linje med mina. Våra äldreboenden ska främst vara fantastiska hem. Men de ska samtidigt vara en stimulerande plats för anhöriga, en arbetsplats i världsklass och ett tillskott i stadsbilden.

För att lyckas är nyckeln att bry sig om relationerna – vi måste på djupet förstå behovet hos kommuner, vårdoperatörer, boende och de som skall arbeta i våra fastigheter. Altura har rätt synsätt som investerar långsiktigt och siktar högt. Det tilltalar mig och jag är glad att få vara en del av Alturas resa”, säger Kjell Stenudd, ansvarig för affärsutveckling på Altura.

För ytterligare information kontakta:
Stefan Wallander, VD, NREP Sverige
E-mail: stwa@nrep.com
Telefon: +46 708 92 94 00

Kjell Stenudd, ansvarig för affärsutveckling, Altura
E-mail: kjell.stenudd@alturafastigheter.se
Telefon: +46 705 83 83 68


Ämnen